среда, 9 мая 2012 г.

Importanţa social media pentru jurnaliştii profesionişti


Produsele social media în prezent ocupă un loc destul de mare în viaţa fiecărui om ce utilizează internetul. Pentru jurnaliştii profesionişti ele devin o provocare sau chiar le pot oferi informaţii neveridice ori puţin credibile.
Pentru un jurnalist profesionist, social media nu trebuie să aibă o importanţă majoră. Social media le poate servi ca o modalitate de a vedea o ştire de la cele întîmplate imendiat.
 
Nu pot spune că social media are o importanţă foarte mare în meseria unui jurnalist profesionist. 
Acea importanţăcare o constituie social media, constă în faptul de a vedea imagini surprinse de camerele de luat vederi şi de-a citi ce scriu utilizatorii a diferitor produse social media, din care se poate crea un material jurnalistic perfect. În general reţelele de socializare le pot crea şi un folos jurnaliştilor, pentru a recepţiona mai rapid la informaţii.  

Aceste informaţii, imagini foto şi video pot fi relizate atît de jurnalişti, cît şi de oamenii care au fost martori şi au postat materialele pe Twitter, Facebook, Odnoklassniki şi alte reţele de socializare.

Emisiunea  Sare şi Piper, de la Jurnal TV, folosesc in programul său de emisie secvenţe video luate din Youtube sau alte reţele de socializare, pentru a arăta telespectatorilor cele mai mişto evenimente întimplate cu oameni din în alte ţări sau chiar din Republica Moldova. În acest caz, eu cred ca social media are, într-o măsură sau alta, o importanţă pentru jurnalişti.

Комментариев нет:

Отправить комментарий