четверг, 10 мая 2012 г.

Cinematografia MD

 Societatea în care trăim astăzi, ne oferă o posibilitate de a comunica cu persoanele aflate în alte ţări, audierea radio-ului şi vizionarea filmelor on-line. Timpurile cînd la cinematografie era o coadă imensă de oameni, ce aşteptau să vizioneze cu nerabdare filmele, au trecut şi ni se par stranii. Acum toate filmele pot vizionate pe internet pină la data fixată de premieră.

Cinematografia naţională "Moldova Film" pînă în anii '90 a avut o producţie foarte mare a ilmelor de ficţiune, filme documentare, jurnale satiruce "Usturel" ş.a. Progresul cinematografiei din Republica Moldova se vede foarte bine citind noutăţi şi forum-uri.

Cel mai bun actor ai secolului XX,din cinematorgaful RM, duce faima cinematografului moldovenesc de prin anii '70 Mihai Volontir. În lista s-a de roluri numără circa 120 de roluri, printre care se enumără: Budulai (Ţiganii), Ivan Turbincă (Se caută un paznic), Budulai (Întoarcerea lui Budulai) ş.a.

Industria cinematografului moldovenesc a început cu primul film lansat, după renumita poveste a lui I. Creangă, "Capra cu trei iezi" ajungînd pînă la filmele vizionate în 5D. Inovaţia filmelor 5D  în Republi9ca Moldova, este o tehnologie nouă de a privi filmele creîndu-ţi o senzaţie de parcă ai face parte din viaţa eroilor din film.

Un astfel de cinematograf, care oferă posibilitatea vizionării în 5D a filmelor, este situat în sectorul Rîşcani al mun. Chişinău. Astfel de cinematografe cu durata filmelor de la 5 pînă la 15 minute, există doar în cîteva cinematografe din Europa şi SUA.



Комментариев нет:

Отправить комментарий